1.Skölj salladskålen, dela och skär kålen rakt över i 1-3 cm breda strimlor.
2.Lägg strimlorna i en bunke, strö över saltet och massera in det ordentligt. Tryck till kålen i bunken. Låt kålen stå och vätska sig ca 1 h. Rör om då och då och tryck till kålen.
3.Gör en paste: finhacka den gula löken, skala och riv ingefäran och vitlöken fint på rivjärnet, äpplet kan du riva på den grova sidan med skalet kvar. Blanda ihop och tillsätt chilipulver/Gochugaru (för starkare ta ca 10 gram) . Strimla tången fint och vänd ner för extra umami.
4.Skala och Strimla eller skiva morötterna i önskad form.
5.Skiva vårlök och rädisor fint.
6.Ta fram skålen med salladskål och tillsätt morot, vårlöken och rädisorna samt paste och massera in med händerna ordentligt så att alla bitar blir täckta.
7.Tryck ner salladskålen i omgångar i en 1,5 liters burk med gummiring och bygellås, se till att all vätska kommer med.
8.Om burken inte blir helt fylld så kan du ta en 2-liters plastpåse och veckla ut inuti burken, häll vatten i påsen och fyll till kanten på burken. Pressa ut luften och knyt ihop påsen försiktigt, stäng locket och se till att inte påsen sticker ut.
9.Ställ burken på en bricka i rumstemperatur (ca 18-22 grader) i ca 4-7 dagar, ju längre den står desto syrligare och smakrikare och hållbarare blir den.
10.Ställ burken i kyl och låt mogna minst 1 vecka innan du äter den.